Allerjik bünye dostu sütsüz yumurtasız armutlu kek tarifim 

Anne olduktan sonra dikkatimi çeken önemli şeylerden biri de birçok bebek ve çocuğun sut, sut ürünleri ve yumurta allerjisi olduğu. Vegan mutfağa alışık olduğum icin Leo’yu hayvan ürünleri olmadan yine de sağlıklı ve lezzetli beslemek benim icin kolay ama buna yabancı birçok annenin zorlandığını görüyorum. O yüzden bu kolay ve hızlı tarifim buyuk küçük her turlu allerjik bünyeye gelsin 🙂 Ben armutlu yaptım ayni tarifi Elmalı, yaban Mersinli vs deneyebilirsiniz. 

Malzemeler: 

1 cup un (glütensiz de olur)

1 cup yulaf 

1 Vegan yumurta tozu (elinizde yoksa olmasa da olur) 

1/2 cup hindistancevizi yağı 

4 YK soya yoğurdu (yoksa sutu de olur. Soya allerjisi varsa başka herhangi bir bitkisel sut de olur) 

3/4 cup Agave ya da akçaağaç şurubu 

3 küçük boy armut 

2 TK tarçın tozu 

Yapılışı: 
Once kurular bir kapta karıştırılır sonra sıvılar eklenir. 2 armut küp küp doğranır karışıma ilave edilir. Akışkanlık vermesi icin su ekleyebilirsiniz biraz. 

Karışım sıvı yağ ile yağlanmış tart kalıbına dökülür. 3. Armut süsleme amaçlı üzerine konur. 180 derece turboda 25-30dk. Piştikten sonra üzerine bir örtü sererek 10dk dinlendirin. 

This entry was published on 07/14/2017 at 1:35 pm. It’s filed under Yemek ve Tatlı Tarifler and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Leave a comment