Truffle

Sinem’s Bakery: Butik ve Yaratıcı Pastane

muffinler

Muffinler

Arkadaşım Sinem geçen sene birgün agaveli raw tartlar, pastalar, ekmeklerle dolu kutularla “Bak nasıl olmuş ben yaptım diye” karşımızda belirdi. Epey şaşırmıştık çünkü kendisi ne vegan, ne vejeteryan ne glutensiz vs. agaveyi bile yeni duymuştu. Ama artık içinde nasıl bir merak, istek, tutku varsa, internetten tarifler bulmuş, dehidratör yerine fırını 40 dereceye ayarlamış, oturmuş çeşit çeşit tatlılar tuzlular yapmış…

Dostlar, işte ben buna aşk derim, başka şey demem! Pastacılık aşkı demek buymuş!

Sinem Şener

Sinem Şener

Sinem’in ev hali bu olunca ve her seferinde yeni icatlarla, hem görsel hem lezzetsel şölenlerle karşımıza çıkınca üstelik tembellik nedir bilmeyen kıpır kıpır enerjisini de işin içine katınca dedik ki “Sinem, sen bu yeteneğini insanlarla paylaşmalısın ve kendi markanı kurmalısın”.

İşte 2013’ten beri birçok insanın özel günlerine eşlik eden ve siparişle çalışan butik pastane fikri böyle dünyaya geldi. Aslında ne zamandır sizlere ondan bahsetmek istiyordum. Çünkü onun kurabiye, doğumgünü pastası, cupcake, cakepop, tart, cheesecake, truffle ve daha aklıma gelmeyen bir dünya şey yapan kişilerden önemli bir farkı var. O da, standardın yanı sıra istek üzerine şekersiz, vegan, raw, glutensiz gibi opsiyonlarla da bunları yapabilme yeteneği.

Yani ben “pastamda süt olmasın” dediğimde suratıma uzaylı gibi bakmayan ve gerçekten harika bir pasta yapabilen az sayıdaki profesyonel pastacıdan biri… Vejeteryan olduğunuz için size yapacağı şeker hamurunu özellikle jelatinsiz seçecek kaç kişi tanıyorsunuz??

Çok uzun yazmayacağım çünkü sizi harika görsellerle baş başa bırakmak istiyorum. Fotoğraflar benden, sanat eserleri Sinem’s Bakery’den. Yerim dar olduğu için az koydum. Daha fazlası için www.sinemsbakery.com adresine bakabilir ya da instagram/sinemsbakery takip edebilirsiniz.

vegan cakepop

vegan cakepop

Sinem’in sütsüz yumurtasız Vegan CakePop tarifi

Öncelikle bir vegan kek yapmanız lazım. Bunun için herhangi bir tarif kullanabilir ya da benim blogtaki tarifi deneyebilirsiniz.

Pişmiş ve soğumuş keki rondodan geçirip ufalayın. Yarım paket soya kreması ile (büyük migroslarda satılıyor) hamur kıvamına getirip yarım saat bozdolabında karışımı dinlendirin.

Dinlenen kekten ceviz büyüklüğünde elinizde toplar yapın. Benmari usulu eritilmiş bitter çikolataya boş çubukları batırın ve yapmış olduğunuz kek toplarına saplayın. Bunları 10dk buzlukta dinlendirin.

Sertleşip çubuğayapışınca bu sefer topları, erimiş çikolataya tekrar batırın, azıcık bekleyin ve ardından süs amaçlı istediğiniz bir dış kaplamaya batırın.

Son olarak çubukları strafora saplayın ve buzdolabına koyun. Yarım saatte servise hazır.

Raw Glutensiz Tart

Raw Glutensiz Tart

Çikolatalı Cupcakeler

Çikolatalı Cupcakeler

Ejderhanı Nasıl Eğitirsin Doğumgunu Pasta

Ejderhanı Nasıl Eğitirsin Doğumgunu Pasta

Truffle

Truffle

Limonlu Cheesecake

Limonlu Cheesecake

Çocuk Kurabiye

Çocuk Kurabiye

Raw Çikolata Topları

Raw Çikolata Topları

This entry was published on 07/26/2014 at 1:48 pm and is filed under Cafe&Restaurant, Raw Food, Sağlık, Yemek ve Tatlı Tarifler. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

One thought on “Sinem’s Bakery: Butik ve Yaratıcı Pastane

  1. criminal temalı pastam başyapıttı bence:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: