Glutensiz Havuçlu Mısır Ekmeği Tarifi

havuclu ekmek3Glutensiz tarifler listeme bir de tuzlu eklemek istedim ve aklıma annemin ünlü mısır ekmeği tarifi geldi. Tabiî ki onu veganize edip glutensiz hale getirdim ve sonuç süper oldu. Anneciğimin de onayını aldım🙂

Bu aslında balık lokantalarında yediğimiz sütlü margarinli buğday unlu mısır ekmeklerinin masum ama bir o kadar da lezzetli versiyonu. Ordu’da köyde öğrendiğim sade mısır ekmeği tarifi için ise bu yazıma bakabilirsiniz.

 

 

 

Malzemeler

4 cup mısır unu

1 cup pirinç unu

havucu ekmek4

1 paket kabartma tozu

3 havuç rendesi

1 kuru soğan rendesi

(Toplam 2,5 cup ediyor soğan+havuç)

1 cup bitkisel sıvı yağ

2 cup GDO’suz soya sütü

1 cup su

1 tatlı kaşığı Himalaya tuzu

Üzerine serpmek için susam

 

Yapılış:

İster soğan ve havucu rendeleyebilir ister de benim gibi blender’a atabilirsiniz. Unları da ister paketlenmiş alın ya da benim gibi evdeki pirinci elektronik öğütücüye atıp un yapın..

Ayrı bir kapta her şeyi karıştırıp eliniz ile yoğurun. Akışkan bir kıvam olmalı (kulak memesinden daha akışkan mesela). 180 derecede 10dk önceden ısıtılmış fırında bir kaba döküp susamları ekerek 200 derecede 30dk. pişirin.

glutensiz

 

This entry was published on 03/19/2014 at 2:16 pm. It’s filed under Yemek ve Tatlı Tarifler and tagged , , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: