Yeni Yıla Özel “Frambuazlı Agaveli Çikolata Tarifi”

Yeni yıl hediyesi sağlıklı çikolata

Yeni yıl hediyesi sağlıklı çikolata

Yeni Yıl kutlamalarına bayılırım, hele o hediye verme ve alma merasimi, ya da konuklara hazırlanan o muhteşem sofralar, bu geceyi benim için eğlenceli kılan ayrıntılar…

Kendinize ya da sevdiklerine nasıl bir hediye versem diyenler için renkli, sağlıklı ve çok lezzetli bir raw vegan çikolata tarifiyle bu seneyi bitiriyor ve herkese muhteşem bir 2014 diliyorum🙂

Tarif:

Frambuazlı Yeni yıl Çikolatası

Frambuazlı Yeni yıl Çikolatası

Çikolata kalıbı

10 Yemek Kaşığı raw / katı kakao yağı

6 Y. Kaşığı raw / bitter kakao tozu

5 Y. Kaşığı Organik Agave Şurubu

5 Damla Vanilya Esansı

2 Tatlı kaşığı toz Türk Kahvesi

15 adet taze dondurulmuş frambuaz

1 çimdik Himalaya tuzu

Klasik çikolata tarifi için bilmeyenler varsa Sağlıklı çikolata Tarifi yazıma bakabilirler.

Frambuazı taze bulma ihtimaliniz epey düşük. Dondurulmuş frambuazların suyunu iyice almanız lazım çikolataya eklemeden önce. O sebepten frambuazları tek tek seçerek bir süzgeçte bekletebilirsiniz.

Yağınız ben mari usulu eridikten sonra başka bir kapta kakao tozunu ekleyin, karıştırın, sonra agave, vanilya, tuz ekleyin, karıştırın. Taki pürüzsüz olana kadar..

Son olarak kahve ve frambuazları ekleyin. Karıştırın tekrar. Frambuazlar biraz ezilebilir, sorun değil.

Karışımı kalıplara dökün. Ben küçük kalpli kalıp kullanıyorum, yaklaşık 18 adet çıkıyor. Dondurucuda 1 saat, buzdolabında 2 saat beklerseniz çikolatanız hazır.

Şefin notu: Çikolatanızı tüketmeden önce ne kadar uzun buzdolabında bekletirseniz tadı o kadar güzel olur, karışımdaki tatlar marine olur ve oturur.

Frambuazlı şekersiz masum çikolata

Folyo ile kapladığınız çikolataları beğendiğiniz bir kutuya mumlar, süsler, notlar, kartlar ya da ne isteseniz onlarla beraber paketleyin. Ya da isterseniz o akşam konuklarınıza ikram edin. Ve işte size harika el yapımı mutluluk ve sağlık dolu bir yeni yıl hediyesi…

This entry was published on 12/22/2013 at 5:12 pm and is filed under Çikolata, Raw Food, Yemek ve Tatlı Tarifler. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

5 thoughts on “Yeni Yıla Özel “Frambuazlı Agaveli Çikolata Tarifi”

  1. Agave surubu mercola.com a gore glikoz surubu ile ayni etkiyi gosteriyor. Kakao ise uyusturucu etki yapiypr bagimlilik da
    Bem ikisi yerine tat icin pekmez ya da bal, kakao yerine de keciboynuzu tozu kullaniyorum. Boylece hem besleyici hem de keyif verici oluyor. Sevgiler.

    • Başak Hanim, Dr. Mercola dogal taraftarı fikirleriyle saglıkta önemli bir figür, mesela kanser tedavisinde “sifir seker” diyeti gibi takdir ettigim söylemleri vardır.

      Agave bildiginiz gibi bir kaktüsün organik yöntemlerle elde edilen özü. Hiçbir tatlandirici, maddenin asıl halini yemek kadar dogal olamaz lakin madem kullanıyoruz en azından glisemik indeksi düşük olanı kullanmak faydalı olabilir. Markasına gore değişmekle beraber Türkiye’deki agave markasının GI 27 civarı iken Mesela bal 70-100 civarı..
      Kakaonun sanki nikotinmis gibi Bagimlilik yaptığını söylemek da bana abartılı geldi. Cunku Raw kakao aynı zamanda bilinen en iyi antioksidanlardan biri.
      Kısaca, konu besin maddelerine gelince eminim siz de benim gibi arastirmissinizdir, cok çelişkili söylemler var. En iyisi kısının kendi deneyimi. Mesela ben baldan rahatsız olurum ağır gelir ama size iyi geliyor. Neyin kime faydalı olduğunu en iyi kısinin kendisi bilir benim nacizane görüşürüm..

      Sizin paylaşımınız icin de ayrıca tesekkur ederim.. Elbette pekmez, bal Rafine şekere gore daha iyi bir alternatif. Keciboynuzu tozunun da faydası saymakla bitmez..

      Sevgiler,

  2. Bende cig beslenme kursuna gittigim gundern beri kendi cikolatami kendim yapiyorum. En guzeli, sagliklisi

  3. Pingback: Sağlıklı Çikolata Tarifi | Gokce Goklerden Bildiriyor

  4. rain on said:

    Her okuduğumuza inanma, anında kabul etme güdüsüne sahibiz ne yazık ki. Halbuki devamlı araştırıp okumamız gerekiyor. Bal da işlenmiştir, eğer kullanılacaksa işlenmemiş krem haliyle kullanmak gerekir. Pekmez ise aşırı yüksek sıcaklıkta işlem gördüğünde kanserojen olabiliyor. Hangi ürünün düşük ısı, hangisinin yüksek ısıda işlendiğini öğrenmek de zor olacağından pekmez yerine “öz” kullanmak daha sağlıklı olacaktır. Örneğin keçiboynuzu pekmezi yerine, ısı işlemi görmemiş keçiboynuzu özü kullanabiliriz. Şurupların ise yapılan yeni bilimsel araştırmalarla glikoz şurubu etkisine benzerlik gösterdiği kanıtlandı yani agave şurubu bile kullanmamanız gerekiyor. Yeni büyüyen pazarların yalnızca kalori, glisemik indeksi ve kolesterol hesaplarıyla göz boyamalarına aldanmamak gerek. Sağlıklı bir alternatif olarak işlenmemiş organik hindistan cevizi şekeri veya işlenmemiş ham bal öneririm. Bir beslenme uzmanı değilim bu yüzden aslında zaten gördüğümüz her öneriye inanmak yerine önce iyice araştırıp sonra denemek gerekiyor. Unutmayalım ki doktorların çoğu beslenme eğitimi almıyor. Yani sürekli yeni yapılan araştırmaları takip etmeli ve gökçe hanımın dediği gibi kendi bedenimizde deneyip değerlendirmeliyiz. sağlıklı günler🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: