Yumurtasız Sütsüz Şekersiz Kek Tarifi

yumurtasız sütsüz kekOlur mu demeyin, deneyin oluyor. Sırf kalorili diye kek zevkinden kendinizi mahrum etmeyin, çözümü aşağıda. Hatta kekinizi muffin kalıplarına döküp daha da eğlenceli sunumlar yaratabilirsiniz.

Malzeme:

2 cup un (tercihen organik tam buğday)

1 cup agave şurubu (ben 3/4 cup kullanıyorum, çok tatlıya alışık değilim çünkü)

1 tutam himalaya tuzu

1 yemek kaşığı sirke

1 paket kabartma tozu (ya da 1 tatlı kaşığı karbonat)

1 paket vanilin (ya da birkaç damla vanilya esansı, vanilya çekirdeği)

1/4 cup sıvı yağ (ben fındık kullandım)

1/2 cup soğuk su

Çeşitlilik için İstediğiniz kadar bir meyve, yemiş ya da çikolata ekleyebilirsiniz.

vegan kek

 

Önce kuru maddeleri bir kapta biraraya getirip elde birkaç dakika çırpın (ki hava alsınlar. Kabarmasında önemlidir hava alması, yumurtasız kek kabarmazki hurafeden ibaret yani)

Sonra sıvıları ekleyip çırpamaya devam edin. Ne kadar çok çırparsanız o kadar iyi.

Akışkan sıvıyı kaba dökün ve 180 derecede yaklaşık 15dk pişirin.

muffin

This entry was published on 07/07/2013 at 3:16 pm and is filed under Sağlık, Yemek ve Tatlı Tarifler. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

2 thoughts on “Yumurtasız Sütsüz Şekersiz Kek Tarifi

  1. Gökçeeee.. malzemesiz döktürmüşün yine canım:) iyi ki varsın tez zamandda denenecek tariflerden

  2. Pingback: Sinem’s Bakery: Butik ve Yaratıcı Pastane | Gökçe Göklerden Bildiriyor...

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: