Pratik kış detoksu

Hint yemeklerine bayıldım ne yalan söyliyeyim. Sebze köri, pilav, dal, chapati, momo… Ama 1 ay Tayland’ta raw beslendikten sonra insan o hafifliği özlüyor bazen. Ben de günübirlik hafif bir detoks yaptım. Hoşuma gitti, yapması çok kolay, denemesi bedava.

1 litre hindistancevizi suyu (Bu durumda Türkiye’dekiler yeşil sebzeler, pancar, elma karışımı bir sebze suyu hazırlayabilirler.)

İstediğim kadar papaya ve muz (Siz greyfurt, elma, muz yiyebilirsiniz mesela)

Sade porridge (yani yulaf lapası. İşin kolay kısmı bu işte. Çünkü sıcak yulaf lapası içinizi ısıtıyor ve sizi tok tutuyor. Yalnız yulaf alırken dikkat edin, etiketleri okuyun. Bir keresinde markette müsli raflarında yarım saat geçirdim ve şok oldum, herşeyde glukoz vardı çünkü. Sanırım bir tek Doğa markası sadece yulaf satıyor).

Bunun yerine esmer pirinç lapasını da deneyebilirsiniz (yağsız tuzsuz haşlanmış pirinç). İsterseniz lapanıza biraz himalaya tuzu da ekleyebilirsiniz.

Bol su (orda kış olduğunu düşünürsek, bol bitki çayı da olabilir)

Sadece 1 gün bile bu kadar sade ve temiz beslenmek enerjinizi yükseltecektir.

Öpüldünüz,

This entry was published on 02/01/2012 at 4:31 pm and is filed under Detoks, Sağlık, Yemek ve Tatlı Tarifler. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: